Finale Top tien


Clubkampioenschap Boul-Lier, 18 april 2018

Als afsluiting van de top tien competitie wordt jaarlijks het toernooi om het clubkampioenschap gehouden. Veertig deelnemers, tien vanuit elk top tien klassement. Door vakanties en andere verplichtingen zijn er wat afzeggingen, waardoor er ook deelnemers zijn die buiten de top tien geëindigd zijn. Dat zegt weinig of niets over de kans op succes, want een der finalisten op deze avond eindigde in het klassement op 12.

Het opzet van toernooi is iets gewijzigd ten opzichte van vorige versies, en wel zodanig dat de spelers in ronde 1 en 2 geen collega’s uit hun ‘eigen’ klassement kunnen treffen. Was er voorheen nog wel eens sprake van ‘broedermoord’, dan was dit nu uitgesloten. Verder was het een vertrouwd concept: eerst twee rondjes doublet (twee tegen twee), vervolgens twee keer tête à tête (één tegen één). De nummers 1 en 2 in de eindklassering nemen het in de grote finale tegen elkaar op en wie dan het eerst op 15 is, wint de beker. Pia en Koos bedienden de bar en gingen rond met de traditionele kaas en worst, Gerard bediende de laptop. Perfect verzorgd allemaal!

Van de veertig deelnemers zijn er vijf zonder nederlaag, waaronder de regerende clubkampioen van 2017, Kees Roeleveld. Hij komt met 28 punten er echter 6 tekort om de finale te bereiken. Ook buiten de finale vallen Gerrit Stolk en Huib van Leeuwen, beiden met 32 punten. Omdat voor de top 3 een boeket bloemen beschikbaar is, moeten Gerrit en Huib onderling met één boule uitmaken wie derde wordt, en dat is Huib.

De top tien van de avond:
De finale gaat dus tussen Bert en Ina. Het is dan inmiddels al rond 23.00 uur. Gaat het aanvankelijk nog aardig gelijk op, na een 5-4 tussenstand neemt Bert definitief het heft in handen. Hij loopt uit en wint uiteindelijk relatief snel en eenvoudig met 15-5. Jammer voor Ina, maar mooi voor Bert, die ook vorig jaar in de finale stond, maar toen nog moest buigen…. Helaas kwam vlak na de finale de fotocamera te vallen, waarbij de schade aanmerkelijk en alle moeite voor een mooie reportage tevergeefs leek. Gelukkig was de consternatie groter dan de schade en zijn camera en alle foto’s gered. Het was al met al weer een gedenkwaardige avond bij de Boul-Lier, met behalve de veertig deelnemers ongeveer net zoveel supporters/toeschouwers. Dank aan iedereen die een bijdrage aan dit leuke en spannende evenement leverde. Verslag: Koos Wennekers.
1

Bert van de Water

4+35

2

Ina Vijverberg

4+34

3

Huib van Leeuwen

4+32

4

Gerrit Stolk

4+32

5

Kees Roeleveld

4+28

6

Willem van Leeuwen

3+16

7

Cora van Leeuwen

3+13

8/9

Leo Groenewegen

3+12

8/9

Henk van de Bos

3+12

10

Jan Bijl

3+10