Clubkampioenschap Boul-Lier, 23 september 2020


Als afsluiting van de top tien competitie wordt jaarlijks het toernooi om het clubkampioenschap gehouden. Veertig deelnemers, tien vanuit elk top tien klassement. Tot zover klinkt het alsof 2020 een normaal jaar is. We weten natuurlijk allemaal dat dit niet het geval is. Het toernooi om het clubkampioenschap had eigenlijk al in april gespeeld moeten worden, direct na het beëindigen van de competitie. Door de lockdown was de Boul-Lier van half maart tot 1 juli ‘verboden terrein’ en dus kon de laatste competitieronde niet gespeeld worden. Toen duidelijk werd dat de nieuwe competitie in september wel ‘gewoon’ van start kon gaan, bedacht de toernooi commissie een ingenieus plan. De eerste ronde is niet alleen eerste ronde van de nieuwe jaargang, maar tevens slotronde van de oude. Hierdoor konden alsnog de eindstanden vastgesteld worden en een datum voor het clubkampioenschap, 23 september dus… maar wel enigszins aangepast. De normale formule van 2x doublet (twee tegen twee), gevolgd door 2x tête à tête (één tegen één) kan door de anderhalve meter regel niet aangehouden worden. Omdat er hooguit 10 banen beschikbaar zijn, is er maar één ronde tête à tête, en die is geknipt in tweeën. Elke deelnemer speelt dus geen vier maar drie partijen. Op de voorgedrukte wedstrijdkaart staat al aangegeven op welke baan men speelt en met of tegen wie. In principe kun je geen collega’s uit het ‘eigen’ klassement treffen. Wat niet is gewijzigd: de nummers 1 en 2 in de eindklassering nemen het in de finale tegen elkaar op en wie daarin het eerst op 15 is, wint de beker.

Koos van Winden fungeert -zoals we van hem gewend zijn- als barkeeper en gaat op gezette tijden rond met de traditionele kaas en worst, Gerard Leunis bedient de laptop. Prima verzorgd allemaal!! Van de veertig deelnemers zijn er uiteindelijk vier zonder nederlaag, waarvan de eerste twee zich automatisch plaatsen voor de “Grande Finale”. De beste drie van de avond krijgen elk een boeket bloemen en gaan daarmee op de foto. Omdat het om het slotakkoord van de top tien competitie gaat, vermelden we hieronder de top tien van de avond. Opvallend genoeg bestaande uit 5 mannen en 5 vrouwen.
De volledige uitslag is te vinden op de website onder toptien / einduitslag.

De finale gaat dus tussen Huib van Leeuwen en Huib van Horssen, beiden voor het eerst finalist. Huib van Leeuwen toont zich met 15-7 de sterkste. Jammer voor de andere Huib. Het was ondanks alles een gedenkwaardige avond bij de Boul-Lier, waarbij -vanwege Corona- helaas geen supporters en toeschouwers aanwezig konden/mochten zijn.

Verslag: Koos Wennekers.

1

Huib van Leeuwen

3

23

2

Huib van Horssen

3

20

3

Joke Wennekers

3

17

4

José Jorissen

3

15

5

Bert v.d Water

2

19

6

Leni v.d Kaaij

2

14

7-8

John van Lier

2

10

7-8

Ina de Vries

2

10

9-10

Cora van Leeuwen

2

9

9-10

Frank Vermeulen

2

9