Verenigingstoernooi

Verenigingstoernooi, zaterdag 17 november 2018

Op deze derde zaterdag van november vindt bij de Boul-Lier de achtste editie van het verenigingstoernooi plaats. Vorig jaar vierden wij het 25-jarig jubileum van de vereniging en schoot dit toernooi erbij in. Dit is een onderling treffen tussen de min of meer gelijkwaardige groepen van de Boul-Lier, met elk hun vaste speeldag, t.w. maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Zij mogen het vandaag in een vierkamp tegen elkaar opnemen. Elke groep treedt in 2018 aan met zes teams en elk team speelt drie wedstrijden, telkens tegen spelers van een andere dag. De groep die het best presteert gaat met z’n allen op de foto. Per groep vallen drie teams in de prijzen. Eerst de nummers 1, dan 2 en 3. Die mogen dus allemaal iets kiezen van de prijzentafel. Maar eerst gaat de winnende afdeling, de woensdag dus, op de groepsfoto. Gerrie Wolfsen en Tiny van Leeuwen worden bedankt voor het runnen van de bar en het rondgaan met kaas en worst, Willem van Leeuwen voor de toernooileiding, Tom Buitelaar voor het computerwerk. Zonder hun bijdrage geen geslaagd toernooi!!


De uitslag (per groep):

Maandag      14 +57

Donderdag    12 +51       

Woensdag     8  -14

Dinsdag        2 - 94


Het valt op dat vooral de dinsdag groep bijzonder matig scoort. Twee keer winst in de eerste ronden en daarna alles verloren. Iedereen wordt volgend jaar weer verwacht, want dat kan alleen maar beter worden…


nummer  namen groep score

1  Cora en Huib van Leeuwen donderdag         3 +25

2  Aad Poot – Wil van Daalen woensdag          3 +16

3  Jopie vd Ende – Mien Vijftigschild woensdag 3 +5


Het is eigenlijk overbodig om te vermelden, omdat dit vrijwel altijd hetzelfde is… Alle aanwezigen, 48 deelnemers, zowel als publiek (5 a 6 man), hebben zich prima vermaakt.

Verslag: Koos Wennekers.