Clubkampioenschap Boul-Lier, 13 april 2022


Als afsluiting van de top tien competitie wordt jaarlijks het toernooi om het clubkampioenschap gehouden. Veertig deelnemers, tien vanuit elk top tien klassement. Het moest knap geïmproviseerd worden om 40 deelnemers bij elkaar te krijgen. Een aantal ‘rechthebbenden’ liet het om diverse redenen afweten, waaronder uw verslaggever, die door andere (vrolijke) verplichtingen pas rond half negen aanwezig kon zijn. De oorspronkelijke formule van het toernooi, 2x doublet (twee tegen twee), gevolgd door 2x tête à tête (één tegen één) is anderhalf jaar geleden -gedwongen door Covid- losgelaten en gereduceerd naar 3 partijen per persoon, waarvan alleen de laatste tête à tête. Omdat het merendeel van de deelnemers 3 partijen ruim voldoende vindt, heeft de toernooicommissie besloten die voorkeur te volgen. De latjes worden creatief uitgedeeld, en wel zodanig dat je in de eerste twee ronden geen collega’s uit het ‘eigen’ klassement kunt treffen. Wat niet is gewijzigd: de nummers 1 en 2 in de eindklassering nemen het in de finale tegen elkaar op en wie daarin het eerst op 15 is, wint de (wissel) beker.

Sjaak en Annie Bongaards zijn als barpersoneel actief, Magda v/d Water houdt op de laptop de standen bij. Er gaan op gezette tijden schalen rond met heerlijke kaas en worst. Prima verzorgd allemaal!! Van de veertig deelnemers zijn er uiteindelijk vijf zonder nederlaag, waarvan de eerste twee zich automatisch plaatsen voor de “Grande Finale”. De beste drie van de avond krijgen elk een boeket bloemen en gaan daarmee op de foto. Omdat het ten slotte om de top tien competitie gaat, vermelden we hieronder de top tien van de slot avond, bestaande uit 7 mannen en 3 vrouwen. Maar die vrouwen staan wel op de plaatsen 1, 3 en 5.De volledige uitslag is te vinden op de website onder toptien / einduitslag.

De finale van 2022 gaat dus tussen Jeanne Zwinkels en Jan Bijl, voor zover mij bekend beiden voor het eerst finalist. Jeanne Zwinkels toont zich -na een weifelend begin- met 15-10 de sterkste. Jammer voor Jan. Maar felicitaties en de beker(s) voor Jeanne en bovendien de bevestiging dat haar succes in het dinsdag klassement geen toeval is. Dik over de 80 en dan nog zo presteren!! Het was een zeer gedenkwaardige avond bij de Boul-Lier, waarbij gelukkig ook weer supporters en toeschouwers aanwezig mochten zijn. Verslag: Koos Wennekers.Plaats

Naam

speeldag/avond

Winst

Punten

1

Jeanne Zwinkels

Dinsdag

3

26

2

Jan Bijl

Donderdag

3

18

3

Rony Leunis

Dinsdag

3

16

4

Bert van de Water

Donderdag

3

14

5

Riet Vos

Maandag

3

10

6

Nico Stoze

Donderdag

2

15

7

Ton Duijndam

Maandag

2

14

8

Wim van Veen

Woensdag

2

14

9

Henk Boon

Woensdag

2

10

10

Aad Poot

Woensdag

2

10